De huwelijksplechtigheid

Home > Trouwen/partnerschap in Achtkarspelen > De huwelijksplechtigheid

De huwelijksplechtigheid

Het huwelijk en de registratie

De trouwzaal wordt voor jullie huwelijk of registratie 60 minuten voor jullie gezelschap gereserveerd. De plechtigheid zelf duurt ongeveer 40 minuten. Van het huwelijk of de registratie wordt een akte opgemaakt. Deze wordt tijdens de plechtigheid ondertekend door de partners, de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand. De ambtenaar van de burgerlijke stand houdt gewoonlijk een toespraak tijdens de plechtigheid.

Muziek

Bij de binnenkomst van het paar in de trouwzaal en bij het tekenen van de akte wordt muziek gedraaid. Jullie kunnen zelf kiezen welke muziek jullie willen horen. Jullie kunnen kiezen uit het aanbod van de gemeente, maar het is ook mogelijk om eigen muziek op een usb-stick mee te nemen. Indien jullie eigen muziek willen gebruiken, dan deze graag minimaal 14 dagen van te voren aanleveren in verband met het testen van de stick.

Getuigen

Bij jullie huwelijk of partnerschapsregistratie moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen de akte tekenen.

Fotolocatie

Voor het maken van foto’s kunnen jullie bijvoorbeeld gebruik maken van de botanische tuin De Kruidhof (op loopafstand van het gemeentehuis). Kijk voor meer informatie op www.dekruidhof.nl.

Kosten

De kosten voor het trouwen of de registratie van jullie partnerschap zijn te vinden op de pagina Tijden en Kosten.

Rijst strooien of ballonnen oplaten?

In Achtkarspelen mag gebruik worden gemaakt van bellenblazers, ook mogen er ballonnen worden opgelaten. Het is niet toegestaan om rijst of confetti te strooien in of bij het gemeentehuis. Dit is in verband met de veiligheid en eventuele opvolgende huwelijken.

Trouwen in Achtkarspelen

Wil je informatie over trouwen of een geregistreerd partnerschap in de gemeente Achtkarspelen? Wij hopen dat je op deze website alle antwoorden op je vragen kunt vinden!

Als dat niet lukt kun je het reactieformulier invullen of bellen naar telefoonnummer 14 0511 (zonder netnummer).

Online in ondertrouw

Via de pagina 'Wij willen trouwen/een partnerschap registreren' kun je online jullie ondertrouw regelen.