Trouwen/partnerschap in Achtkarspelen

Home > Trouwen/partnerschap in Achtkarspelen

Trouwen/partnerschap in Achtkarspelen

Jullie trouwdag of de dag van partnerschapsregistratie is een dag om naar uit te kijken. Samen hebben jullie de beslissing genomen en samen leven jullie naar deze dag toe. Om van deze dag een succes te maken moet er veel geregeld worden.

Wat er geregeld moet worden om voor de wet te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan is hieronder uitgebreid beschreven in een stappenplan.

De gemeente Achtkarspelen wenst jullie heel veel succes en plezier met het plannen en organiseren van jullie huwelijksdag of dag van jullie partnerschapsregistratie.

1. Trouwen, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract?

ringenWillen jullie trouwen, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract? Via de knop hieronder lees je wat de overeenkomsten en de verschillen zijn tussen deze keuzes. 

2. Op welke locatie willen jullie trouwen of een partnerschap aangaan?

Jeltingahuis BuitenpostTrouwen of een partnerschap aangaan kan in Achtkarspelen op verschillende locaties, zoals het Jeltingahuis en de raadzaal in het gemeentehuis. Het is ook mogelijk om zelf een alternatieve trouwlocatie te regelen.

3. Datum en kosten

KalenderHebben jullie al een datum voor jullie huwelijk/partnerschap in gedachten? De kosten zijn afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop jullie willen trouwen.

4. Wie mogen jullie getuigen zijn?

handtekening zettenEen huwelijk of partnerschap moet in bijzijn van getuigen worden voltrokken. Dat betekent dat er minimaal 2 getuigen aanwezig moeten zijn, dit mogen er maximaal 4 zijn. 

5. Ga in ondertrouw

Wanneer jullie willen trouwen of een partnerschap willen laten registreren, geven jullie dit door via een 'melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap' (voorheen was dit de ondertrouw).  

6. Neem contact op met de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

hartjesHet huwelijk of de partnerschapsregistratie wordt voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van jullie keuze. Via de link hieronder worden de ambtenaren van de burgerlijke stand aan jullie voorgesteld.

7. Op de dag zelf

handen met ringenTrouwen jullie in het gemeentehuis? Dan zijn er een paar belangrijke spelregels waar jullie rekening mee moeten houden. Zo moeten jullie bijvoorbeeld 5 minuten voor het afgesproken tijdstip aanwezig zijn. Voor huwelijken op een andere locatie kunnen andere afspraken gelden.

Trouwen in Achtkarspelen

Wil je informatie over trouwen of een geregistreerd partnerschap in de gemeente Achtkarspelen? Wij hopen dat je op deze website alle antwoorden op je vragen kunt vinden!

Als dat niet lukt kun je het reactieformulier invullen of bellen naar telefoonnummer 14 0511 (zonder netnummer).

Online in ondertrouw

Via de pagina 'Wij willen trouwen/een partnerschap registreren' kun je online jullie ondertrouw regelen.