Trouwen/partnerschap in Achtkarspelen

Home > Trouwen/partnerschap in Achtkarspelen

Trouwen/partnerschap in Achtkarspelen

Bekijk de UPDATE CORONAVIRUS mbt huwelijken/geregistreerde partnerschappen op de pagina Tijden en kosten.


Jullie trouwdag of de dag van partnerschapsregistratie is een dag om naar uit te kijken. Samen hebben jullie de beslissing genomen en samen leven jullie naar deze dag toe. Om van deze dag een succes te maken moet er veel geregeld worden.

Wat er geregeld moet worden om voor de wet te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan is hieronder uitgebreid beschreven in een stappenplan.

De gemeente Achtkarspelen wenst jullie heel veel succes en plezier met het plannen en organiseren van jullie huwelijksdag of dag van jullie partnerschapsregistratie.

1. Trouwen, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract?

ringenWillen jullie trouwen, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract? Via de knop hieronder lees je wat de overeenkomsten en de verschillen zijn tussen deze keuzes. 

2. Op welke locatie willen jullie trouwen of een partnerschap aangaan?

Jeltingahuis BuitenpostHet gemeentehuis in Buitenpost is onze vaste trouwlocatie. Dit betekent dat er een gemeentebode aanwezig is bij huwelijken die op het gemeentehuis worden gesloten. Er is geen gemeentebode aanwezig bij de zogenaamde gratis huwelijken. Daarnaast kan iedere locatie als incidentele locatie dienen, mits deze aan de gestelde voorwaarden voldoet. Voor een incidentele locatie sluit de gemeente een overeenkomst met het bruidspaar en de eigenaar van de locatie. Klik hieronder verder voor meer informatie.

3. Datum en kosten

KalenderHebben jullie al een datum voor jullie huwelijk/partnerschap in gedachten? De kosten zijn afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop jullie willen trouwen.

4. Wie mogen jullie getuigen zijn?

handtekening zettenDe voltrekking van een huwelijk en registratie van een partnerschap vindt plaats in het bijzijn van in totaal twee, drie of vier getuigen. Voor de omzetting van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk zijn geen getuigen nodig.

5. Doe melding van jullie voorgenomen huwelijk/partnerschap

Willen jullie een huwelijk of partnerschap laten registreren? Meld dan eerst digitaal jullie voornemen.

6. Kies een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand

hartjesHet huwelijk of partnerschap wordt voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (Babs). Via de link hieronder stellen de Babsen zich aan jullie voor.

7. Op de dag zelf

handen met ringenTrouwen jullie in het gemeentehuis? Er is dan drie kwartier voor jullie gereserveerd. Vijf minuten voor aanvang van het afgesproken tijdstip staat de bode klaar om jullie te verwelkomen en jullie naar de trouwzaal te begeleiden.

Trouwen jullie op een andere locatie? Maak dan zelf afspraken over de ontvangst en het verloop.

Trouwen in Achtkarspelen

Wil je informatie over trouwen of een geregistreerd partnerschap in de gemeente Achtkarspelen? Wij hopen dat je op deze website alle antwoorden op je vragen vindt.

Als dat niet lukt kun je het reactieformulier invullen of bellen naar telefoonnummer 14 0511.