Trouwlocaties

Home > Trouwlocaties

Trouwlocaties

Trouwen in het gemeentehuis

Het trouwen of de partnerschapsregistratie kan in één van de twee trouwzalen van het gemeentehuis. Jullie kunnen op alle dagen (behalve zon- en feestdagen) gebruik maken van de trouwzaal in het Jeltingahuis. Op vrijdag en zaterdag kunnen jullie ook kiezen voor de raadzaal.

Zowel in de trouwzaal in het Jeltingahuis als in de raadzaal zijn ongeveer zestig zitplaatsen. Parkeren kan op de parkeerplaatsen rondom het gemeentehuis.

Beide trouwzalen zijn met een lift te bereiken. Als jullie gezelschap hiervan gebruik wil maken, dan kunnen jullie dat doorgeven tijdens de ondertrouw.

Bellenblaas gebruiken en/of ballonnen oplaten is toegestaan. Het is niet toegestaan om rijst of confetti te strooien in of bij het gemeentehuis. Dit heeft te maken met de veiligheid en de eventuele volgende huwelijken.

Incidentele trouwlocaties

In de gemeente Achtkarspelen is het ook mogelijk om te trouwen in een andere trouwlocatie dan hier genoemd. Bijvoorbeeld op de boerderij van je tante of op een plek waar je speciale herinneringen aan hebt.

Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Deze voorwaarden zijn beschreven in de ‘Beleidsregels incidentele trouwlocaties in Achtkarspelen’. Voor de voorwaarden ga je naar 'Regels voor een incidentele trouwlocatie'.

De aanvraag voor het aanwijzen van een incidentele trouwlocatie regel je met het formulier Verzoek aanwijzen incidentele locatie.

Trouwen in Achtkarspelen

Wil je informatie over trouwen of een geregistreerd partnerschap in de gemeente Achtkarspelen? Wij hopen dat je op deze website alle antwoorden op je vragen kunt vinden!

Als dat niet lukt kun je het reactieformulier invullen of bellen naar telefoonnummer 14 0511 (zonder netnummer).

Online in ondertrouw

Via de pagina 'Wij willen trouwen/een partnerschap registreren' kun je online jullie ondertrouw regelen.