Trouwlocaties

Home > Trouwlocaties

Trouwlocaties

Trouwen in het gemeentehuis

Het trouwen of de partnerschapsregistratie kan in één van de twee trouwzalen van het gemeentehuis. Jullie kunnen op alle dagen (behalve zon- en feestdagen) gebruik maken van de trouwzaal in het Jeltingahuis. Op vrijdag en zaterdag kunnen jullie ook kiezen voor de raadzaal.

Zowel in de trouwzaal in het Jeltingahuis als in de raadzaal zijn ongeveer zestig zitplaatsen. Parkeren kan op de parkeerplaatsen rondom het gemeentehuis.

Beide trouwzalen zijn met een lift te bereiken. Als jullie gezelschap hiervan gebruik wil maken, dan kunnen jullie dat doorgeven tijdens de ondertrouw.

Laat je gasten weten dat het niet toegestaan is om rijst, confetti of iets anders te strooien in of bij het gemeentehuis.

Incidentele trouwlocaties

In de gemeente Achtkarspelen is het ook mogelijk om te trouwen op een andere, voor jullie bijzondere locatie. Bijvoorbeeld op de boerderij van je tante of op een plek waar je speciale herinneringen aan hebt.

Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Deze voorwaarden zijn beschreven in de ‘Beleidsregels incidentele trouwlocaties in Achtkarspelen’. Voor de voorwaarden ga je naar 'Voorwaarden voor incidenteel gebruik Achtkarspelen'.

De aanvraag voor het aanwijzen van een incidentele trouwlocatie regel je met het formulier Verzoek aanwijzen incidentele locatie.

Trouwen in Achtkarspelen

Wil je informatie over trouwen of een geregistreerd partnerschap in de gemeente Achtkarspelen? Wij hopen dat je op deze website alle antwoorden op je vragen vindt.

Als dat niet lukt kun je het reactieformulier invullen of bellen naar telefoonnummer 14 0511.