Trouwen in het gemeentehuis

Het gemeentehuis in Buitenpost is onze vaste trouwlocatie. Het trouwen of de partnerschapsregistratie kan in 1 van de 2 trouwzalen van het gemeentehuis: het Jeltingahuis of de Raadzaal. Het Jeltingahuis is een oud karakteristiek gebouw met een monumentale status. Hierdoor voldoet de ventilatie van het gebouw niet volledig aan de hedendaagse eisen.

Al tientallen jaren trouwen bruidsparen naar volle tevredenheid in het Jeltingahuis. De ventilatie is daarbij nimmer een belemmering geweest. Daarom willen we het Jeltingahuis blijven aanbieden als trouwlocatie. Gebruikmaken van het Jeltingahuis is een afweging die jullie zelf moeten maken. Natuurlijk kunnen jullie ook kiezen voor de moderne Raadszaal met goede ventilatie en waar ruimte is voor grotere gezelschappen. 

Jullie kunnen op alle dagen (behalve zon- en feestdagen) gebruik maken van de trouwzaal in het Jeltingahuis. Op vrijdag en zaterdag kunnen jullie ook kiezen voor de Raadzaal. Laat jullie gasten weten dat het niet toegestaan is om rijst, confetti of iets anders te strooien in of bij het gemeentehuis. In het gemeentehuis is bij het huwelijk een gemeentebode aanwezig. De gemeentebode is niet aanwezig bij de gratis huwelijken. En ook niet bij voltrekkingen op incidentele (de zogenaamde ‘vrije’) locaties.

Willen jullie overleggen over het gebruik van het Jeltingahuis? Vul dan het contactformulier in of bel naar 14 0511. Wij helpen jullie graag!

Bekijk sfeerimpressie

Houden jullie rekening met het volgende:

  • het maximum aantal aanwezigen tijdens een ceremonie in de Raadzaal is 70 personen.
  • het maximum aantal aanwezigen tijdens een ceremonie in het Jeltingahuis is 50 personen. 

Trouwen op een andere locatie

Willen jullie op een andere locatie in de gemeente trouwen? Bijvoorbeeld de boerderij van een tante of op een plek waar jullie speciale herinneringen hebben? Dat kan. Hier zijn regels aan verbonden. De gemeente sluit dan een overeenkomst af met jullie en de eigenaar van de locatie. 

De aanvraag regelen jullie online. Vergeet niet om ook jullie trouwen of partnerschap te melden.